1 April 2016 - 90 jaar Gebroeders POL BV

Op 1 april 2016 is het 90 jaar geleden dat Gebroeders Pol BV werd opgericht. Uiteraard zal aan dit jubileum de nodige aandacht worden besteed. Met onze periodieke digitale nieuwsbrief houden wij u hier graag van op de hoogte. Als u deze nieuwsbrief nog niet ontvangt kunt u hier klikken om u aan te melden. Zo hoeft u niets te missen.

Gebroeders Pol b.v. werd in 1926 opgericht in Leeuwarden door Willem en Johannes Pol. Het bedrijf begon als stratenmakersbedrijf en voerde werkzaamheden uit voor met name nutsbedrijven en het toenmalige provinciaal energiebedrijf.

In de loop der jaren werden de werkzaamheden uitgebreid met het aanleggen van ondergrondse energie- en telecommunicatie kabels. Later werden bij gecombineerde aanleg projecten ook gas- en waterleidingen en cai-kabels aangelegd. In het recente verleden is de aanleg en montage van glasvezelkabels een belangrijk onderdeel van de bedrijfsactiviteiten geworden. Sinds jaar en dag beschikt het bedrijf daarbij over gestuurde boormachines  voor de aanleg van kabels en leidingen onder weg- en waterwegen door. Daarnaast beschikt Gebroeders Pol BV   voor het aanleggen en onderhouden van (openbare) verlichtingsystemen tegenwoordig over een vijftal hoogwerkers.

Bij oprichting was het bedrijf gevestigd aan de Sweelinckstraat in Leeuwarden. Vervolgens verhuisde het naar de Dokkumertrekweg. Daar stond een loods waarin eerst ook het kantoor was gevestigd. Later zijn twee woonhuizen gebruikt als kantoor. Daarna is het bedrijf in 1997 verplaatst naar de huidige locatie aan de Siriusweg 2 op industrieterrein De Hemrik. Hier is een modern kantoor in gebruik met een aangebouwde werkplaats en een groot opslagterrein.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de 3e generatie Pol. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, waarbij korte communicatielijnen en een informele sfeer kenmerkend zijn.

Het bedrijf heeft voor de toekomst als doel gesteld te groeien en mee te gaan met de ontwikkelingen in de vakgebieden waarin ze werkzaam is.