Nieuws

Pol naar derde trede CO2 prestatieladder in 2017

Pol infratechniek is al enige jaren bezig met het terugdringen van de uitstoot van CO2 die de bedrijfsprocessen met zich meebrengen. In 2017 wil Pol daarin een volgende stap zetten op de zogenaamde CO2 ladder. Deze wil bedrijven stimuleren om hun eigen CO2 uitstoot en die van leveranciers te kennen en te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen De ladder kent 5 tredes, waarbij de derde kijkt of de CO2 footprint conform de norm is en of de kwantitatieve reductiedoelstellingen van een onderneming daadwerkelijk gerealiseerd worden. Pol infratechniek kijkt daarom met name naar de uitstoot bij vervaging van voertuigen en materieel, mogelijkheden voor telewerken en naar haar eigen energieopwekking die nu al voor een derde deel wordt verzorgd door 100 zonnepanelen op de daken van het bedrijf. Uiteindelijk moet het behalen van het derde niveau leiden tot een duurzame energiehuishouding.

 

Gebroeders Pol BV houdt u graag op de hoogte van ontwikkelingen in het bedrijf en verstuurt daarom regelmatig een digitale nieuwsbrief, POL POSITION. Als u deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen kunt u zich aanmelden met het formulier hiernaast. U wordt dan automatisch op de mailinglist geplaatst.

Klik om de pdf van de gedrukte Pol Position december 2016 te bekijken.

Hieronder een overzicht van reeds gepubliceerde digitale nieuwsbrieven en gedrukte Pol Positions.

digitale nieuwsbrieven

Pol Position

Pol infratechniek bedrijfsfilm 1980 nu op YouTube

 

Jubileumboek 90 jaar Pol - kilometers op de millimeter

Ter gelegenheid het 90-jarig bestaan van Gebroeders Pol BV op 1 april jongstleden verscheen het boek ‘kilometers op de millimeter.’ Het boek vertelt het verhaal van de broers Johannes en Willem Pol die hun stratenmakersbedrijf begonnen in Leeuwarden. Al snel groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende aannemer in de infratechniek in Noord Nederland. In de jubileumuitgave wordt de geschiedenis van het bedrijf vertelt tegen de achtergrond van de ontwikkeling van de nutsvoorzieningen. Het geeft een mooi beeld van hoe de wereld zich in de vorige eeuw ontwikkelde tot de maatschappij zoals we die vandaag de dag kennen, met al haar moderne gemakken. Wilt u een exemplaar van dit rijk geïllustreerde boek ontvangen, neem dan contact op via info@pol-bv.nl.