Nieuws

CO2 footprint Pol verder teruggebracht

Vorig jaar heeft de trend van CO2 uitstoot reductie zich verder doorgezet. En hoewel het laaghangende fruit onderhand wel geplukt is blijft Pol infratechniek zoeken naar manieren om haar CO2 footprint verder te verkleinen. In 2019 resulteerde dit in een reductie van 6,4%. Voor de komende periode streeft Pol er naar om deze uitstoot jaarlijks met 2% terug te dringen. Speerpunten hierbij zijn de verhoging van het bewustzijn onder de werknemers (bijvoorbeeld door het aanbieden van de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’), aanschaf van zuiniger vervoermiddelen, verdere digitalisering van de administratie en vervanging van verlichting door led armaturen. Daarnaast staan slimme vervangingsacties bij het materieel op de planning. Bijvoorbeeld door bij de aanschaf van nieuwe kranen goed te letten op het gewicht. Hierdoor hoeven deze niet langer per vrachtwagen te worden vervoerd, maar kunnen de bussen voortaan zelf een kraan menemen. In de grafieken hieronder de cijfers in beeld.

 

Gebroeders Pol BV houdt u graag op de hoogte van ontwikkelingen in het bedrijf en verstuurt daarom regelmatig een digitale nieuwsbrief, POL POSITION. Als u deze nieuwsbrief ook wilt ontvangen kunt u zich aanmelden met het formulier hiernaast. U wordt dan automatisch op de mailinglist geplaatst.

Klik om de pdf van de gedrukte Pol Position december 2016 te bekijken.

Hieronder een overzicht van reeds gepubliceerde digitale nieuwsbrieven en gedrukte Pol Positions.

digitale nieuwsbrieven

Pol Position

Pol infratechniek bedrijfsfilm 1980 nu op YouTube

 

Jubileumboek 90 jaar Pol - kilometers op de millimeter

Ter gelegenheid het 90-jarig bestaan van Gebroeders Pol BV op 1 april jongstleden verscheen het boek ‘kilometers op de millimeter.’ Het boek vertelt het verhaal van de broers Johannes en Willem Pol die hun stratenmakersbedrijf begonnen in Leeuwarden. Al snel groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende aannemer in de infratechniek in Noord Nederland. In de jubileumuitgave wordt de geschiedenis van het bedrijf vertelt tegen de achtergrond van de ontwikkeling van de nutsvoorzieningen. Het geeft een mooi beeld van hoe de wereld zich in de vorige eeuw ontwikkelde tot de maatschappij zoals we die vandaag de dag kennen, met al haar moderne gemakken. Wilt u een exemplaar van dit rijk geïllustreerde boek ontvangen, neem dan contact op via info@pol-bv.nl.